/

Fredag fredag fredag

... Vilket innebär fredagsmys!

Efter jobb mötte jag upp Elina. Vi handlade och åkte hem till mig. Förberedde sallad, friterade pommes, såser och dryck sedan värmde vi på chilihamburgarna jag gjorde igår. Till det hade vi såklart max-hamburgerbröd ;) YUMMY!

Efterätten bestod av naturgodis och frukt med ljus och mörk choklad :)

Supermysig och slö kväll. Gillar att bara hänga ibland, inte göra en fluga förnäm. Speciellt på fredagar då är man (jag i alla fall) oftast helst slut...



/

Fyllda paprikor

Idag blev det fyllda paprikor som vi ska ha till middag ikväll.

650g blandfärs
1 påse tacokrydda
Ca 10 stora champinjoner
1 gul lök
4stora paprikor 
2dl riven ost
Ca 2 port. ris

Koka upp ris.
Stek upp köttfärsen och häll på tacokrydda och stek tills det är färdigt.
 Blanda ris och köttfärs.
Skär champinjonerna i bitar och hacka löken. Stek till fin yta.
Blanda sedan ihop allting.

Skär paprikorna på mitten och rensa ut innehållet. Lägg i en ugnssäker form och häll på ris/köttfärsblandningen och toppa med riven ost. 
In i ugnen på 175 grader i 15 minuter!

/

24-2-15

Hej o hå!
 
Idag har jag hunnit med att tvättat, bäddat rent, lagat mat till ikväll, färgat ögonbryn och ögonfransar och suttit och läst på inför ikväll =) Nu efter semestern har det blivit att jag fortfarande går upp tidigt varesig jag är ledig eller om jag ska till jobb. Innan kunde jag ligga och dra mig till nio halv tio fastän jag hade gått och lagt mig 10 - 11 dagen innan och jag märkte faktiskt att jag blev tröttare och tröttare av det så nu går jag upp kl 7 när Kristoffer går till jobbet. Sen dessutom måste jag börja prioritera min tid pga. roligheter som kommer ske nu framöver..... :)
 
I eftermiddag kommer vi att äta ris med kycklinggryta. Det blev improvisation då vi hade lite av varje hemma =) receptet kommer här:
 
900g kycklingfilé
8 medelstora champinjoner
1/2 rödlök
1/2 röd chili
2 stora klyftor vitlök
1 burk kokosmjölk
1 burk vattenkastanjer
1 burk lätt creme fraiche
Salt & peppar
1 msk redning
1 tsk chilipulver
 
Utförande:
 
Börja med att steka kycklingfilén i munsbitar. När de fått färg tillsätter du hackad lök, svampbitarna, den hackade chilin och den pressade vitlöken. Därefter saltar och pepprar du. Låt fräsa ihop i någon minut. Häll i kokosmjölken och cremefraichen och strö på chilipulvret och låt puttra ihop ett par minuter. Känner du att såsen är för lös så tillsätt lite redning =) Servera med ris och sallad!