/ -SYDAFRIKA /

Zip lining/Naturetrail hikeVår dag har sett ut som såhär:
Vid klockan 12 stack vi iväg till Tsitsikamma falls adventures för att åka Zip lining som jag skrev imorse. Men.. Det regnade grymt mycket så efter vi pratat med de som jobbade där kom vi överens om att åka och äta lunch för att se om vädret skulle ändra sig, och tänk det gjorde det. Men det var i sista stund. Vi hade bestämt oss för att göra det trotts regnet men när vi fått på oss vår utrustning och var påväg ut så slutade det direkt. Helt sjukt. Verkligen lotto med vädret :)

David, Matt och Sue brakade in på parkeringen i sin blåa bli och David utbrister "YOURE ALL AWESOME". Efter det brakade skiten loss. Foto och filmkamera hit och dit. Personalen blev inblandade. Vi gjorde konstiga andliga övningar som involverade hela stället. Det skulle stärka oss sa han. Han fixa äventyret billigare, gjorde andra yogaövningar igen. Armhävningar och allt och alla var ju Awesome. Lotusställning satte han sig i till allas förtjusning och bjöd på sin matsäck gjorde han.

För er som tror att jag överdriver nu så är jag LÅNGT ifrån. Det går verkligen inte att beskriva denna snubben! Killen tar över ställena han kommer till och sprider sån glädje så våra två guider vi hade höll på att smälla av. Ja vi också. Vilken energi!

Challe sa när vi kolla igenom bilderna senare "alltså nää vi kan ju inte le så mycket på alla bilder det ser helt sjukt ut"
Och JA visst gör det det haha, det ser ut som någon spänt upp mungiporna med klämmor men det är bara så, mungiporna är vid öronsnibbarba hela tiden när denna människa är i närheten!

I alla fall, Zip sailingen var jätterolig. Det tyckte vi alla. Superguider, supersällskap och äventyr. Inget direkt adrealinpumpande (det tillhör den kategorin) men väldigt skoj och ovanligt. Lite Tarzankänsla över det hela :)Efter det äventyret så körde vi till Mouth Trail och vandrade en bit för att se och gå på Suspension Bridge som låg fantastiskt fint. Det är en hängbro för er som inte vet :)

Där var verkligen grymt fint. Ni ser ju bara på bilderna :)


Imorgon lämnar vi "at the woods" och kör vidare till Plettenberg. Påvägen ska vi förhoppningsvis stanna till på en "snakefarm" och titta på alla afrikanska giftormar. Gillar inte ormar så mycket men daddy d och challe gör ju det så självklart får vi ju stanna till. Såklart är det kul att se dom men mja, njä, ormar är läbbiga!/ -SYDAFRIKA /

Zip lining

Idag ska vi iväg på Zip lining. Det är att man åker på vajrar mellan trädtoppar och vattenfall. Spännande!


/ -SYDAFRIKA /

AMAZING DAY!!!!!

Vaknade kl 06,30 och gick ut på en superskön morgonpromead 06,40 i 1h och 15 min. Avnjöt en jättegod frukost kl 8 (var tillbaka kl 07,55 och frukosten serverades kl 8 som jag skrev. 5minuter!! Där hann jag duscha klä på mig och gå till frukosten. Grymt eller grymt?! Det är rekord :D

Här är rummet vi bodde i.

Två bilder ifrån vår "rental car" on the road to Storms River.

AT THE WOODS -stället vi ska bo på nu två nätter!

VAD TROR NI VI GJORDE IDAG?!


BUNGEEJUMP!! 
Okej.... Var ska jag börja....
När vi kom fram "ATW" - at the woods och fått vårt rum mm så pratade vi med ägaren lite om vädret här och fick då reda på att det skulle regna som imorgon (Vi har inte bokat någonting alls denna resan utan har bestämt att vi ska göra det vi känner för var dag. Dock hade vi pratat om att göra bungeejump imorgon) så i alla fall, då sa Challe -amen då får vi göra bungee idag ju.... 
SÅ vi packade upp våra saker, satte oss i bilen igen och körde dit. Challe var fett taggad och skrev in sig direkt. Jag och pappa avvaktade då jag inte kunde bestämma mig. Frågade/sa nog 100 gånger - ska jag? amen vågar jag? shiiiiit, jag vill men jag vågar inte...... ahhh...... jag kommer ångra mig......
Jag ville VERKLIGEN men det är så sjukt konstigt att skriva på att man ska kasta sig ut ifrån en bro? 
Så... När vi stog och väntade (det var en grupp som redan var ute och hoppade) så sa de som höll i det "ska du inte hoppa" "kom igen" mm och jag vela ju fortfarande... Sen sa den ena att om man betalade 100R så kunde man få gå med ut på bron och om man sedan ville hoppa så kunde man få göra det och betala resterande pengar efteråt. Så jag tänkte okej, fuck it jag går ut och sen får jag se. Pappa lika så. Därefter gick vi. Inga mobiler eller kameror tilläts. För att komma till mitten av bron så fick man gå på en väldigt lång landgång gjord av stålgaller (man såg enda ner till marken), bara det var ju lite scary... Sen när vi väl var framme så berättade dom lite och sedan skickades den ena efter den andra iväg. Jag stog o lacka för att jag inte kunde bestämma mig. Eller ja, jag visste ju att jag ville och att jag verkligen inte kunde åka därifrån utan att ha gjort det men jag kunde bara inte säga "japp jag gör det, ge mig ett papper så jag kan skriva på". 
När det börja närma sig de sista hoppen så kom det fram en av "jumpcrew" till mig och presenterade sig o frågade om jag skulle hoppa samt att jag kommer ångra mig om jag inte gör det. O de va ju det jag VISSTE så jag sa "ja vi får se, jag vill men jag är lite rädd" så sa han "det är alla men -face the fear, Im sure you gonna do it"! Och japp, han hade rätt. JAG GJORDE DET! 

5 minuter efter det samtalet kom en annan fram med två papper. Ett till mig och ett till pappa. Han sa fyll i allt utan att skriva under så kan du tänka lite till. Men när vi fyllt i så skrev pappa under sin och jag blev stel en min sen bara skrev jag på jag också och sa "omg"! (inga pengar tillbaka och det kostade ändå lite över 600 svenska kronor) därefter handlade det om 5 min till sen stog jag öga mot öga med döden haha! Jag skakade om händerna och sen sa dom "five four (jag-nononono om gonna die" three two (jag-nonononononono) One bungeeeeee" -AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! 

 Cooooolt!!!!!!  Sjukaste känslan någonsin! Men det var INTE som jag hade föreställt mig. Trodde det skulle vara mycket värre. Allt gick jättefort. Hann inte tänka något mer än att "svimma inte, andas lugnt"! Är så himla glad att jag gjorde det alltså. Övervann verkligen en rädsla! Grymt av oss :D
Film och foto köpte vi, grymt kul att ha! 

Efter hoppet körde vi till Natures Valley för att ta lunch och försöka se delfiner och uttrar och påvägen dit stötte vi på ett jättestort gäng babianer. Så himla coola. Dom brydde sig inte alls om bilen och att vi fotograferade, speciellt inte två av dom som blev lite sugna på varandra haha.....
Vi fick inte se några uttrar och delfiner men stranden var fantastiskt fin att se :) lunchstället hade stängt så vi körde tillbaka till vårt B&B och åt på en 50tals restaurang som vi hitta längre ner på gatan.......


Det var mig väldigt udda måste jag få säga. Men grym mat och GRYM bananasplit för 35svenska. AWESOME, som David sa (killen i vit tröja).
 
Vi hade precis beställt vår mat när killarna på bilden och han i blå tröjas mamma parkerar utanför och kommer emot oss. David börjar med att lägga armen om servitrisen med ett hejdundrande självförtroende och då säger pappa till oss "det måste vara han som äger stället".. sekunder senare går David fram och lägger armen om pappa och säger "this is awesome guys" och då frågar pappa "är det du som äger restaurangen och då svarar han "nonono but its awesome" och klappar pappa på magen och efter det är det svårt att beskriva David som person för han flög runt som en gassell och tyckte allt var fullkomligt awesome. Vi, stället, servitriserna, maten, ja allt.. I ungefär 20 min höll David på att skoja och vi skrattade något så otroligt mycket. Han tog bilder med sin kamera, med vår kamera, filmade oss med sin kamera, filmade när pappa sa sin email, filmade när jag och challe sa våra namn och såklart att det var awesome, tog vårt whatsappnr,  bokade in en tur med oss imorgon, samt hans vän och hans mamma!!! samt att vi ska träffas i Cape Town. Han gjorde yogaövningar på golvet framför oss och ja roligaste och intensivaste upplevelsen någonsin. Händelsen med David går INTE att beskriva med ord. Det var så fruktansvärt roligt!!!!! Efter han hade fått en sista bild med oss OCH servitrisen så drog yrvädret iväg med vännen och mamma med orden -AWESOME MEETING YOU GUYS! och då var vi tvungna att fråga servitrisen "känner du honom?" och då svarar hon "nejjjj?!?! jag trodde han var med er" HAHAHAHAH NEJ!!!!!! Då dog vi alla av skratt!!!! O fattade ingenting!! MINUTER SENARE FÅR JAG ETT SMS "YOU ARE AWESOME, GR8 TO MEET YOU ALL" + många fler!!! Detta är en av de konstigaste och roligaste mötena jag haft på många år (säger vi alla)!

- Vem går in på en restaurang utan att äta/dricka, lägger armen om servitrisen OCH en gäst (dvs. Pappa),  flippar ut sedan åker iväg?!